Entering VSAN Maintenance Mode Hangs at 65%

Ran into a weird situation in my lab where entering maintenance mode from the Web Client while attempting doing a full data evacuation WHILE there’s a failed disk in the disk group. It looked like it was unable to enter maintenance mode because one VM couldn’t get moved off the host, the reason? I’m not exactly sure.

Short very un-completely analyzed answer for me was either don’t do a full evacution, or vmotion the VMs to a different host BEFORE attempting to evacuate it. My situation was also weird because I had 1 out of the 2 magnetic disks in a failed state in the single disk group in the host that I was attempting to move away from.

I canceled the task after it ran for 12 hours, moved the powered off VM with a normal vmotion, then entered maintenance mode AOK. Sorry for the complete lack of detail, but nothing came up on teh interwebz for VSAN maintenance mode hanging at 65%.

 

 

Advertisements
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Reading an article about CarPlay...that might actually be the drive time between midnight and 3 https://t.co/93r14csGYL 3 hours ago
  • Code that never gets used by a customer has another name: waste. 2 days ago
  • The company that fixes modern Bluetooth problems will make a killing. That is all. 2 days ago
Papers
People
Map

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 37 other followers

%d bloggers like this: